Postopek nakupa

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.

Ko kupec izbere željeni izdelek, klikne na gumb “DODAJ V KOŠARICO”. V razdelku Vaša košarica desno zgoraj na spletni strani lahko kupec preverja vse izdelke, ki jih je dodal v košarico.

Ko želi zaključiti nakup, klikne v razdelku “VAŠA KOŠARICA” gumb “NA BLAGAJNO”, kjer lahko še enkrat preveri katere izdelke ima v košarici. Tu lahko tudi spreminja količine in po želji izdelek tudi odstrani iz košarice. Če ima kupec promocijsko kodo jo lahko vpiše v tem koraku.

Ko kupec preveri vse izdelke v košarici in ceno za plačilo, mora za zaključek nakupa klikniti na gumb “NA BLAGAJNO”. V 3 jasno vidnih korakih mora izpolniti vsa polja za zaključek nakupa.

1)V prvem koraku vpiše podatke za račun (med katere sodijo ime, priimek oz. ime podjetja, naslov oz. sedež, telefonska ali mobilna številka in elektronska pošta.), odkljuka če je pravna oseba (če je fizična oseba je polje prazno) in izpolni, če je prejemnik na drugem naslovu kot plačnik.

2) V drugem koraku izbere dostavo in način plačila.
3) V tretjem koraku pa lahko še enkrat pregleda celotno košarico in za zaključek naročila

klikne na gumb “ODDAJ NAROČILO”. Če si želi spremeniti še kakšen izdelek lahko v vsakem trenutku klikne na razdelek “VAŠA KOŠARICA” in klikne na gumb “NA BLAGAJNO”, kjer lahko spreminja količine in odstrani izdelke, ki jih želi odstraniti.

Naročnik takoj po oddaji naročila prejme elektronsko sporočilo, na e-poštni naslov, ki ga je vpisal ob nakupu in vsebuje potrditev prejema naročila ter predračun (če je označil plačilo po predračunu), ki ga lahko plača v 1 do 3 dneh (v primeru plačila po predračunu). Po plačilu predračuna ponudnik v primernem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje.

Naročnik poleg naročenega izdelka prejme tudi originalen račun, kot potrdilo o plačilu.

V kolikor ponudnik ugotovi, da oddanega naročila ne more izvesti, mora o tem pravočasno obvestiti naročnika (preko elektronske pošte, telefona ali SMS obvestila).

Kupoprodajna pogodba med Zenoazo in kupcem je v spletni trgovini www.zenoaza.si sklenjena v trenutku, ko Zenoaza kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Zenoazo kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Zenoaze.