Certifikati

Certifikat za ekološko kmetovanje in organsko pridelavo Matche in zelenih čajev

Organic Crop Improvement Association (OCIA) je neprofitna organizacija ustanovljena leta 1985. OCIA zagotavlja raziskave, izobraževanja in certificiranje ekoloških pridelovalcev in predelovalcev po vsem svetu. Zakaj izbrati izdelke pridelane po OCIA standardih? Kot ena vodilnih svetovnih agencij za certificiranje organskih izdelkov OCIA International zahteva, da se njeni proizvajalci in predelovalci dosledno držijo ekoloških standardov. Ti standardi zagotavljajo, da: vsaj tri leta pred prvo žetvijo/trgatvijo na poljih, pašnikih, nasadih… niso uprorabljali nobenih kemikalij, pesticidov ali drugih nenaravnih gnojil. Da se izvajajo vsakoletni nenapovedani inšpekcijski pregledi,ki zagotavljajo spoštovanje predpisanih norm in standardov. Ter da le podrobno izdani zapisniki, ki so predani OCIA International, potrjujejo izdajo podaljšanja certifikata. OCIA International je mednarodno priznana s strani tako Evropske unije kot Japonske. Politika delovanja, postopki in standardi OCIA International so usklajeni s predpisi EU 834/2007 in 889/2008, kar omogoča uvoz in izvoz organskih proizvodov v katero koli članico EU.

productofjapan
vegan

Veganski izdelek

Vegan Certifikat za veganske izdelke potrjuje, da je živilo ali neživilski proizvod pridobljeno in obdelano brez snovi živalskega izvora ter ni testirano na živalih. Certificirani veganski izdelki so proizvedeni brez surovin in drugih snovi živalskega izvora kot tudi brez drugih proizvodov in pripomočkov, pridobljenih iz živali. Vse našteto je upoštevano v vseh fazah proizvodnje.

Certifikat za sistem varne hrane

FSSC 22000 je kratica za Food Safety System Certification. Je mednarodni standard za varnost živil priznan s strani GFSI (Global Food Safety Initiative). Sloni na zahtevah vsesplošno priznanega ISO 22000 standarda za sistem vodenja varnih živil, ki pa ga nadgrajuje z dodatnimi močno poglobljenimi zahtevami. Standard omogoča organizaciji celovit nadzor nad sistemom vodenja kakovosti in varnosti izdelkov, obenem pa podrobno predpisuje tudi zahteve za izvajanje prerekvizitnih programov, s čimer je zagotovljena varnost na najvišjem nivoju.

fssc
rainforest

Certifikat za ohranjanje biotske raznovrstnosti

Rainforest Alliance je certifikat za ohranjanje biotske raznovrstnosti in zagotavljanje trajnostnega preživetja. Kmetije, ki izpolnjujejo celovite trajnostne standarde, in organizacije proizvajalcev, ki so v skladu s politikami Rainforest Alliance, so upravičene do licence za uporabo pečata Rainforest Alliance Certified ™ in / ali za uveljavljanje zahtevkov Rainforest Alliance Certified za izdelke, pridelane na kmetijah, ki imajo certifikat Rainforest Alliance.