Pogosta vprašanja

1. Kaj je to Matcha ?

Beseda Matcha izvira iz japonščine: “ma” pomeni zmlet, medtem ko “cha” pomeni pravi čaj najvišje kakovosti. Matcha je čaj v prahu, ki ga pridobivajo iz rastline zelenega čajevca. Postopek pridelave Matche je sledeč, rastlino pred žetvijo za vsaj 3 do 4 tedne pokrijejo, da raste v senci in tako v sebi ohrani klorofil, potem poberejo samo najmanjše listke prve bire (ceremonialna Matcha), jim odstranijo peclje in žile, jih na pari posušijo in kasneje ročno sproti meljejo v kamnitih mlinih. Enak postopek je za pridobivanje premium Matche, le da je to druga bira in so listki že malo večji. Vsa vrhunska Matcha prihaja izključno iz Japonske. Najboljša iz regije Kyoto-Uji od kjer je tudi naša. Vsa Zen oaza Matcha je direktno iz Japonske in je sproti sveže mleta. Zen oaza Matcha ima tudi vse certifikate kakovosti (lahko si jih ogledate v zavihku certifikati) in je 100% organska.  Zen oaza Matcha  je vrhunske kakovosti  in zato ni grenka!

2. Zakaj je Matcha dobra?

Ker je bogata z antioksidanti, ki so izjemno pomembni, za zdravo delovanje telesa. Ker razstruplja in očiščuje telo. Ker pozitivno vpliva na možganske funkcije. Ker krepi imunski sistem in podpira metabolizem. Ker pozitivno vpliva na naše zdravje.

3. Ali ima Matcha kofein?

Ja Matcha vsebuje kofein vendar za razliko od kave ta kofein na telo deluje drugače. Kofein iz Matche deluje iz prebavnega trakta in tako ne povzroča težav, ki jih marsikdo občuti ob pitju kave.

4. Kakšna je razlika med Premium in Ceremonialno Matcho?

Tako Premium, kot Ceremonialna sodita v sam vrh kakovosti. Ceremonialna je prva bira, tista najbolj sveža, najmanjši listki. Ceremonialno Matcho pijejo Japonci na njihovih čajnih obredih in se zaradi zelo bogatega okusa in vrhunske kakovosti pije sama brez vseh dodatkov. Premium Matcha sodi prav tako v sam vrh, vendar pa je Matcha druge bire in je tako idealna za vse, ki imajo radi Matcha latte saj je bolj nežnega okusa. Niti ena izmed njiju ni grenka. Vrhunska Matcha namreč nikoli ni grenka!

5. Ali potrebujem celoten set z metlico, če želim piti pravo Matcho?

Najbolje je definitivno kupiti cel set, saj metlica drži vsaj 1 leto in je z njo priprava Matche resnično lažja in predvsem je Matcha boljša če je zmešana s pravo bambusovo metlico.

6. Kako je z dostavo? Kdaj prejmem paket ?

Vsa dostava po Ljubljani je brezplačna 😉 Da prav ste slišali, pakete po Ljubljani dostavimo naslednji dan, po dogovoru s prejemnikom že isti dan.
Ostale pakete širom Slovenije vam dostavijo prijazni GLS kurirji. Po navadi, paket prejmete v 2-3 delovnih dneh. Cena pošiljanja je 3€. Pri nakupih nad 50€ je poštnina brezplačna.